Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.04.2016 08:28 - Записки по българските въпроси - март 2016
Автор: dobronameren Категория: История   
Прочетен: 1377 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

- От какъв зор - ме иронизират някои - на всяко 15-то число спазваш обещанието си да разказваш за събитията, които са се случили в България през месеца?

- Ъ! Няма по-лесен въпрос от този – отговарям - Продължавам да си рисувам “моята картина”. След 20 години някой друг ще поиска да чете за историята на времената на Бойко Борисов и ГЕРБ – както вие днес четете 20 години по-късно за времето на Жан Виденов (мимоходом: 1995-та разказах в постингите от 3-ти до 25-ти март, а 1996-та ми предстои, започвам я веднага след 15-ти април). Е! Поредицата “Записки по българските въпроси” събира “заготовките” за историята на нова България след 8-мата година от членството ни в ЕС - времето на ББ-2.

Тези мои занимания ми се струват много по-истински и нужни от таралеженето на разните от безистена. Изобщо не отварям дума за о.з. БНА-офицерите и вся остальная сволочь. Кого ли ще интересуват блоговите им сърбежи по отминали безсмислени мечти ,,, за връщането на комунизма и/или нявгашна сексуална мощ?

– “Маме то в Праце” – продължават да се дървят тия.

– Мате ... курец! – им отвръщам - А, и Митко Кризата на живо при Нора Стоичкова в телевизия АLFA имате.

Тия са по-смешни и от VV1951.

Да видим какво ново из Българията през март 2016-та:

На 3 март се навършиха 138 години от подписването на Сан-Стефанския мирен договор. Тия пак ще блъвнат: “От освобождението на България, бе келеш!”

Така ли, да ги попитам.

Един път: Като се е освободила България на него ден, защо се разсърдихте на президента Плевнелиев най-вече за това, че “не спомена нито веднъж думата Русия”? (Думите са на Румен Петков от АБВ. Ако сте си помислили, че ги е изрекъл Михаил Миков от БСП, пак ще бъдете прави. Да се чуди човек на тия комунисти защо не се явят с единна кандидатура за президент, а ми се дЕлят! Като се прибавят и гласовете на атакистите – ей ти изборна победа със 120%! Подигравам им се, разбира се.)

Втори път: 6 септември не е ли “Ден на Освобождение” също? Ами 22 септември? Защо ги бяхте забравили/забранили по времето, когато “9 септември беше българското освобождение”? И който не беше съгласен с последното... – нататък питайте БиелПръд например, какво му се случваше.

Трети път: А 10 ноември какво е? Не е ли Вашият Ден на Освобождение от сковаващите комунистически догми?

Четвърти път ...

Кога впрочем ще освободите Нас, Българите, от наглото си комунистическо присъствие в Нашата страна?  

Щото гледам големи заглавия във вестниците от рода на “Турция удари наш журналист в Сирия”. Зачитам се в материалите. Оказва се, че обстрелът на журналистите е извършен от групировката “Ал Нусра”, която НЕ Е ТУРСКА. а и журналистът работи в Русия за компанията “Медия Мост България”. Казва се Борис Анзов и е непознат за журналистите, работещи в България. Т.е. НЕ Е НАШ журналист. (Правя връзка с единия от биячите на Ториното на околовръстния, казва се Георги Близнаков – българин бил, ама се върнал преди няколко месеца от Донецката република и киевските власти в момента го търсят за участието му в мъчения и убийства.) 

Протести! Протестират всички от “народа”. За всичко.

– Пациенти и лекари. Всъщност не всички, а едната седмица джипитата, на другата - частните болници. Целта обаче е една - “Москов да си вдига чукалата!” (оригинален цитат на Михаил Миков от 9 март! Ако четете вестници. Ами, четете, де!) Глупаци! Сами се дискредитират. Българите, нуждаещи се от личните си лекари по време на стачката, натовариха колегите им от “спешна помощ”, а пък много по-добре заплатените лекари от частните болници поискаха ... какво – да им се изравнят заплатите с онези на докторите от държавните болници ли?

Според мен, протестиращите биха събрали повече привърженици, ако искаха оставката на Москов, заради името му! Какъв е този “московец” в правителството на Борисов?! Пък и ако разширят тъпите си обобщения... “Откъдето следва, че Борисов е човек на Москва. И ще се коалира с ДПС.”

- Протестират жителите на софийския квартал “Овча купел” срещу циганите от прилежащия “факултето”; циганите от варненската “Максуда” срещу съгражданите си българи, забрадените циганки-мюсюлманки от Пазарджик срещу посегателството над “сексуалната им чест”... (Всъщност имам съвет. Вгледайте се в плакатите, които носят всичките тези и ще констатирате, че не само печатните им шрифтове са еднакви, но и формата на картоните също – едни такива “изправени правоъгълници”. Изправени, защото на медиците правоъгълниците са “легнали”. Иначе размерите и шрифтът са същите.)

- Таксиджиите протестират, че “им посегнали на мизерните доходи с тоя допълнителен патентен данък”. Ама иначе “висят по стоянките за 5 лева на ден”, според думите им. Айде бе! Ми, що стоят там при тази слободия в държавата и не си намерят по-добре платена работа, а?! Като дъртите стари ДС-кадри са в реформиращото се безуспешно, именно заради такива лайняри, вече колко години МВР. Имали проблем: “Проблемът е, че тайните служби не могат да работят тайно”, обобщил Михаил Миков според вестник “19 минути” от 28.03.2016.

- Протестират Венци “Ториното” ли, “Чикагото” ли, че “бодигардовете му били обиждани от хулиганите на пътя”; циганите от с.Паничерево, че едно тяхно шестгодишно момченце било оставено без надзор на отсечка от международен път по който вървят ТИР-овете през прохода на републиката и един от тях го блъснал с “втората си задна!!! гума”. (Подчертаното е от официалното съобщение на МВР.)

- Протестира и известният фолкпевец Константин, че някой бил подхвърлял систематично дрога в собствената му дискотека. Без той да знае, представяте ли си!? А бе, къде изчезна Мишо Шамара?

- “Самоизяждаме се, нацията е в опасност” алармира Маги Халваджиян на цели 2 страници в петъчния “Стандарт” от 11 март. Статията е гарнирана с две снимки. На едната магърдичът е възседнал един мотор за около 15-тина хиляди евро, а на другата е прегърнал жена си на брега на някакво южно море. Отдолу пише: “Съпрузите обожават самотата на островите – но само за ваканциите”.

Дай боже такива отдихи (Обърнахте ли внимание на множественото число – “ваканциите”!) и на “80% от българите, които живеят на прага на бедността”, според воплите на Партията на която въпросният и жена му са върли фенове.

- И Анжел Вагенщайн протестира – “Държавата е тежко катастрофирал автомобил” (в.Стандарт, 1.04.2016). Затова Динко Вълев от Ямбол с голи ръце, слизайки от собственото си АТВ, е принуден да лови и натръшква по земята няколко от “хилядите нелегално преминали нашата граница” (цитирам го от сутрешния блок на БНТ). В резултат на което като скокнаха едни блъсковци маркови, екимджиеви, михайлови, симови пирговки, буруджийски капони... – “Румяна Бъчварова да си ходи!” “И Бойко, и Бойко!” Хеле пък Цветанов (на Босия човека!)...

- В резултат на което умереният Данаил Михайлов бе сменен с надеждната Надя Обретенова и сутрешното студио на Канал1 “почервеня”. А аз още не съм получил отговор на питанията си “Къде изчезна “баклавичката” Ася Методиева?” и “Кога Силвия Великова ще пристане официално на Петър Волгин?”

Чакам и се надявам Радиото и Телевизията да се слеят в една структура ... което ще позволи законово да се уволнят всичките, вкл. още използващи Let it be за нуждите на онези, против които Джон Ленън би протестирал И ДНЕС ... и после пак да се разделят – на две комисии, обаче с едно административно обслужване.

Кога ще стане ли? Когато однокашниците “български казаци” отидат лично да отнесат писмото си на руския султан Путин. Тогава! Имах някаква надежда, когато Д е’комуниста написа, че по “обективни и независещи от него причини” напуска блога, ама той взе, че го размисли на втория ден и се върна. Всъщност може би, защото без него мощта на тръбящите, че Путин, напускайки Сирия, победил, би намаляла с една трета. Т.е. той е по-необходим тука, а не в Омск, например.

Малиииии, положението на кушелите е по-трагично от това на българския футбол. Смяната на Стоев-Миков с Гонзовица Нинова (Кога? През май ли беше или юни?) дали ще помогне... Врядь ли. Нима смяната Първанова със Станишев или смяната Станишева с Миков помогна – да не ходя по-назад до Живков, Димитров, Благоев...

Предстоящите президентски избори:

- Кандидатите за президент намаляха с двама – Павел Чернев по обективни причини и Волен Сидеров по зависещи от него причини. А за мечтата на Питанката (дето Пита) Алексей Петров да е - какво? И “Беновска пита”, ама всички я гледат в заголените бедра. Лили Иванова съща, само дето не може да пее. Илиана имам предвид. Не Раева, естествено. Впрочем гимнастичката ще прескочи и тези президентски избори. Защо? Те годините си вървят, пък и думата на Наско Сираков олекнала на мафиотския фронт, пишат. Ей-на, и Софиянски започна да жени сполучливо дъщерите...   

- Ахмед Доган никога не се е кандидатирал за президент, няма и да го направи никога. Представяте ли си? Етнически турчин с руски уклон - президент на България!!! Я какво се случи на Делян Пеевски, Ами на Илия Павлов... Впрочем отдавна един въпрос челото ми тревожи – Ахмед Доган жив ли е? Щото простосмъртен българин не го е виждал на живо НИКЪДЕ след стрелбата в НДК на 19 януари 2013 година!!!

- “Президентското у Росен Плевнелиев е само това, че той единствен от всички президенти успя да разедини нацията”, каза много авторитетно евродепутатката Илияна Йотова. (Щото отминалите български президенти – Петър Младенов, Желю Желев, Петър Стоянов и предпоследния засега Георги Първанов не успяха да направят това, нали?!)

Какво стана впрочем със Здравната каса, която по времето на сестрата Йотова Румяна беше на много минус? Е, как какво? – “Вън некадърникът Москов!”, ревна кадърникът Илко Семерджиев, а един друг по-нов ДСБ-ец Радан Кънев направи същото от далечна Боливия. (Защо като се каже Боливия и се сещам за Гълъбин Боевски? Ама това е друга история...)  

- По темата: Чета във вестниците, че нашият патриарх Неофит е наградил Гиньо Ганев с църковния орден “Свети Йоан Рилски – първа степен”. И си мисля, че – ето ти президент! Ще кажете, пресилено. А-а-а... що? На награждаването в Синодалната палата са присъствали Огнян Герджиков (бащата на ректора на СУ), АБВ-ецът Борислав Цеков, “адвокатът” Тодор Батков, председателката на Форум “България-Русия” Светлана Шаренкова, митрополитите Дометиан Видински, Григорий Търновски, Николай Пловдивски, Йоан Варненски и Серафим Неврокопски.

Съществен български въпрос, нали? ...  

- “Иконата на българския шоубизнес Слави Трифонов” ще се кандидатира за президент. Не-неее! Не от името и за сметка на АБВ! Независим щял да бъде, като Николай Бареков, а още по-преди – като Любен Дилов син (или червен). Ама така е, когато някои се подмотват да кажат къде отидоха парите на КТБ!

А какъв се пада Дениз Бареков на Николай Бареков? (И двамата са от Пловдив, забелязвате ли?)  Какъвто оня достопочтен търговец на музикални инструменти (за два милиарда долара) се пада на Владимир Путин ли?

- “Луна-президент”! ... А в.Телеграф (25.03) написа: “Половинката на фолкдивата Камелия – Цветин Томов, я опъна в киносалон в столичен мол, разказват свидетели на случката. Позата била задна прашка.” – Ка-ли пре-зи-дент!

Докога, българино, няма да следиш онова за което си си дал парите - филма на екрана, а ще се подмокряш, САМО, от странични стонове в залата? Какво ще разкажеш на децата си след като се прибереш дОма след филма?! 

Спортните новини:

- Спортист №1 за 2015 година скачачката Габриела Петрова в кюпа на Мария Шарапова – “невинната обвиняема” я наричат по медиите! (Тук и аз протестирам. Сравняват я с, цитирам буквално “Стандарт”: “За сметка на това тя попада в малката, но подбрана компания на бореца Боян Радев (1967), футболистите Георги Аспарухов (1965) и Христо Стоичков (1994), лекоатлетите Димитър Хлебаров (1961) и Тотка Петрова (1977)” Каква подборка, а?! Като 1-вата страница на BLOG.BG. Да ви кажа ли за една стара публикация на “168 часа” (от 2002-ра), където пише, че българските щангисти на Олимпиада-2000” дали за проверка на Дисциплинарната комисия една и съща урина. Всичките! Чиста откъм допинг, естествено. Или пък за онези прочетени клюки пак оттам, че “златните нешкини момичета” са били забременявани редовно преди Олимпиада от треньорите и масажистите си, тъй като бременността била като допинг за женското тяло. – Невинните обвиняеми!?

- Стоичков в Африка провежда санитарна сеч. Оригинален негов цитат по този повод: “За незапознатите от Вас ще спомена, че за обстрел на млади животни и бракониерство е предвиден затвор без право на съдебен процес. Нима ако бяхте публикували моя снимка с диво прасе, отстреляно от мен, бихте били толкова гневни? Или по-скоро бихте купили такова месо от съседния на Вас магазин под формата на суджук, за да присъства на празничната Ви трапеза? Ще оставя отговора на всички Вас.”

- Аз ще ви припомня нещо друго Стоичково, а после ще оставя отговора на всички вас. Този месец умря Йохан Кройф. “Нашият Христо” написа по този повод “Йохан Кройф е най-великият треньор на нашето време. Той беше мой учител.” А помните ли какво говореше Стоичков преди 20-тина години, когато лично Кройф го изгони от “Барцелона”? А спомняте ли си, че горе-долу по същото време на стадион “Васил Левски” пред очите на 20 000 българи, “великият” съблече вбесен националната си фланелка и я хвърли на пистата?! Ако сте забравили тези неща, идете на същото място след 20-тина дни, когато Стоичков ще има бенефисен мач.

Българи, крайно време е, безкрайно крайно!, да бъдете по-чистоплътни морално!

Малко международни новини:

В средата на март нашият президент Росен Плевнелиев беше на официална визита в няколко страни от Латинска Америка. 5 дни по-късно американският президент Барак Обама направи официално посещение в Куба след цели 88 години “суша” в кубинско-американските отношения. Какво написаха нашите путинци:

- Вестник “19 минути” от 22.03.2016: “Роско е кацнал тайно в Куба преди в неделя там да отиде американският му колега Барак Обама.Това е станало на връщане от неговата безцелна обиколка в Бразилия и Аржентина. Кацането на Плевнелиев в Куба се пази незнайно защо в тайна, след като е било за презареждане на президентския самолет. Това разкри журналистката Къдринка Къдринова, спец по латиноамериканските въпроси. Явно Плевнелиев гузно е мълчал, за да не бъде набеден за комунистически агент.”

(Ако искате да ви разказвам за “спеца” Къдринка Къдринова, мога да напиша половин том. Тя е от “ковачницата на Дума”, както я представя един “наковалник”, бивш председател на СБЖ, бог да им прощава. Като й знам нрава, ней би харесало президентският самолет да беше кацнал за презареждане в бермудския триъгълник. Ама... А за вестника “19 минути” - боже-е-е. Негов главен редактор е Борис Ангелов. Кой е той ли? Ами пощенска кутия е – на адрес София, ул.Три уши №6Б, ет.3. Ако решите да го питате кой му дава пари да издава “първият национален БЕЗПЛАТЕН всекидневник”, както пише на всяка 1-ва страница най-отгоре, ще бъде безсмислено. Той веднага ще ви отговори, че е само “основател” на вестника, продава “вестникарски инструменти”, а не пере пари.)

- Вестник “24 часа от 21.03.2016: “Силен дъжд посрещна Барак Обама на историческата му визита в Куба, предадоха световните агенции. Президентът Раул Кастро обаче демонстративно не го посрещна на летището. "Ооо, президентът Обама току-що кацна в Куба. Голяма работа, а Раул Кастро дори не дойде да го посрещне. Той посрещна папата и други. Никакво уважение”, написа в туитър кандидат-президентът Доналд Тръмп.”

(После се оказа, че Раул Кастро по кубинския протокол официално не е бил вписан нито сред посрещачите на Обама, нито сред изпращачите му. Обаче малкият Кастро наруши протокола и беше на летището за изпращането. Това го намирам не в “Часовете”, а във официално съобщение на БТА. Как ли се е обръщал в леглото си Големият Кастро?! Както ще се обръща и Путин, когато американският президент отиде на официално посещение в Украйна! Имам едно предложение до молдовците – да побързат, че с едно идване американският президент да посети и тяхната родина, също бъдещ член на НАТО. За което е виновен Путин – да мърда по-малко, по-малко ще му влиза.)  

Голямата новина на месеца е, че Европейският Съюз се справи с бежанския наплив от “един милиард мигранти, чакащи да влязат в Европа”. Няма грешка, няма шега – ЕДИН МИЛИАРД. Последно оказа се, спряхме на милион и половина. От които само ЕДИН МИЛИОН ще останат. Останалите ще се върнат по родните места. Обаче комунистите се осират, но не се излагат! - “Бежанците започнаха ДА СЕ връщат от Европа”, написа “Труд”. Вместо да напише “спряха ги и започнаха ДА ГИ връщат”. Ама нали ... “баба Меркел”, “разпадащ се Европейски Съюз”, “Путин победи”,..

Изобщо не съм забравил онова предупреждение, че “змията винаги пълзи накриво, направо влиза само в дупката си”. А “дупката” е путиновата омраза срещу Европейските държави и САЩ. Изобщо не очаквам терористичните “ислямски” атентати да спрат. Нито пък българските съветски блогъри да започнат “да миришат” по-приятно и цивилизовано.

“Хайде да завършим по-оптимистично”, както казват по телевизионните студия.

На 15 март 2016-та гледам телевизия OnAir (говори се, че собственикът й е същия като на INVESTOR.BG). Там Клара Маринова (говори се, че тя е собственик на радио К2) интервюираше Михаил Миков. Като непрекъснато му викаше “Вашата партия”!

Какво ли означава това?

П.П. Ако не знаете нищо за Клара Маринова, четете следващите ми постинги за “Времето на Жан – 1996”. Нейната червена звезда изгряваше тогава.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Горе Йелоустоун!
15.04.2016 09:05
Доле США! Ирина Бокова - президент! ВенциХвалиери - резидент!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dobronameren
Категория: История
Прочетен: 1881316
Постинги: 670
Коментари: 2593
Гласове: 1611
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930